Het verschil tussen Parro en de ParnasSys leerkrachten-app

Waarschijnlijk heb je de term Parro al voorbij horen komen. Parro is de nieuwe applicatie (app) waarmee je als leerkracht grip krijgt op het contact met ouders. Maar de naam Parro hebben we ook al eerder gebruikt, namelijk voor de ParnasSys leerkracht-app. Verward? Waarschijnlijk wel. Hoog tijd voor een toelichting.

De eerste mobiele app

In 2012 lanceerden we de ParnasSys School-app. In de volksmond ook wel de Leerkracht-app genoemd. De app was razend populair en velen installeerden de mini-pocket ParnasSys snel op de smartphone. Maar er miste een belangrijk onderdeel: mogelijkheid om verbinding te zoeken met ouders.

ParnasSys School-app


De start van Parro

Daarom hebben we enkele jaren geleden de app uitgebreid naar een tweede gedeelte waarin oudercontact mogelijk was. In juni 2015 kregen de apps een make-over en bij een nieuw jasje hoort een nieuwe naam. Parro was geboren. Parro was de vernieuwde ParnasSys School-app en Parro Talk was de app voor oudercontact. Al snel merkten wij dat met enige regelmaat de verkeerde Parro-app geïnstalleerd werd.

Parro


Naamswijzigingen

Door de verwarring besloten we afgelopen zomer de namen weer te wijzigen:

  • Parro Talk, de app die contact tussen ouders en leerkracht mogelijk maakt, werd omgedoopt tot Parro.
  • De ParnasSys School-app, die heel even Parro geheten heeft, is veranderd naar de naam zoals velen van jullie hem al noemden: ParnasSys Leerkracht.


Alles op een rijtje

Als we het nu over Parro hebben, praten we over de oudercommunicatie-app. ParnasSys op je mobiel heet de ParnasSys leerkracht-app. In deze app kun je onder ander absenties melden en leerlinginformatie raadplegen. Onder deze namen vind je de apps ook in de App Store en Google Play. Heb jij de apps al, maar zie je niet de juiste benamingen? Dan is het tijd voor een update.

Hopelijk geeft dit iets meer helderheid. We beloven dat we voor nu even klaar zijn met de naamswijzigingen.